Psi su divna stvorenja. Jedine životinje koje čovek nije pripritomio silom. Jedine životinje koje su prišle čoveku pre nekoliko hiljada godina, i od tada su mu najbolji prijatelji. Psi su čista stvorenja. U njima nema ni malo zla, sve zlo koje je oko njih dolazi samo i isključivo od ljudi. Nisu svi ljudi zli, naravno. Ali ne postoji ni jedan zao pas, a to se za ljude ne može reći.
Moj pas je član moje porodice. Ne, ja nisam "lujka", "patološki tip", "prolupala" ili "rob svog psa". I ne, ona nije "samo pas". Ona je jedan vrlo poseban pas - ona je MOJ pas. I ja sam NJEN čovek. Bilo je potrebno 20 godina da ja umolim moju majku da mi dozvoli da držim psa u kući. I nije mi žao. Isplatilo se, jer sam ja imala sreću da nađem svog psa.
Želim da svaki pas ima čoveka koji ga voli koliko ja volim Amiku. Neću da prepričavam priče strave i užasa koje sam čula iz prve ruke, a odnose se na šinteraj. Želim da nikada više ni jedan pas ne strada zbog ljudske okrutnosti.
Zato, pre nego što nabavite psa, pročitajte ovu stranu i dobro razmislite. Slične tekstove možete naći u dobrim knjigama o psima, kao i na sajtovima na internetu.